Pannekaker

Heerlijke bosbessenpannenkoeken

Pannenkoeken met verse bosbessen, wie kan daar nee tegen zeggen? Deze alledaagse favoriet is gemakkelijk te maken, en heeft weinig ingrediënten die de meeste mensen bij de hand hebben. Gebruik dit recept en top de pannenkoeken met wat je wilt van bessen, suiker, jam, chocolade, of misschien ijs?

Ingrediënten

Pannenkoekbeslag:

• 1 liter melk

• 4 dl tarwemeel

• 4 eieren

• 6 theelepels suiker

• 1,5 theelepels zout

 

Toppings:

• Verse bosbessen

• Bosbessenjam

• Suiker

Hoe maak je bosbessen pannenkoeken:

  1. Meng alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in een grote kom.
  2. Klop de ingrediënten goed samen tot een zijdezacht mengsel.
  3. Gebruik een middelgrote koekenpan, zet het op middelhoog vuur, en voeg een schar van boter.
  4. Pak een pollepel en vul het met pannenkoek beslag. Voeg het toe aan de koekenpan en verdeel het over zodat het de pan bedekt.
  5. Bak de pannenkoek tot de bodem goudkleurig wordt, en de bovenkant begint in te stellen. Draai vervolgens de pannenkoek aan de andere kant om voor verder koken.
  6. Bak de pannenkoek tot de andere kant goudbruin wordt.
  7. Wanneer de pannenkoek klaar is, plaats het op een bord met aluminiumfolie eroverheen, terwijl je de rest van de pannenkoeken maakt.

Serveer de warme pannenkoeken gegarneerd met bosbessenjam, verse bosbessen of wat je maar wilt.

 

Hou je van cacao?

Probeer ons cacaorecept met zeezout en geniet van een grote kop warme chocolademelk.

Lees recept